Nyt kontralod til Rega pladespillere

DSC_0510_5000x3339_
9. jul. 2020 15.03.08 CEST

Samarbejde med Bent Sejbæk fra Medlyd resulterer i nyt kontralod til Rega pladespillere

Nu tænker du måske "hvad nyt skulle der være ved et kontralod" og er det relevant at bruge tid på et blog indlæg i den forbindelse.

Men der er faktisk en grund til at vi er begejstrede for det nye kontralod til Rega pladespillere.

Nogle gange starter noget nyt med en udfordring og i dette tilfælde hænger udfordringen sammen med at flere kunder har fået øje på, eller snarere ører for Rega pladespillere som kompetente udfordrere til væsentligt dyrere High-end pladespillere. En del af baggrunden for dette er naturligvis også at flere anmeldere sammenligner Rega pladespillere med langt dyrere og velanskrevne pladespillere på markedet. Denne tendens har yderligere fået vind i sejlene - særligt ved introdutionen af " The lightweight skeletal plinth" med lanceringen af RP8 og RP10. De senere års udvikling hvor Rega med de yderligere forfinede P8 og P10 pladespillere, gradvis nærmer sig referencen Rega Naiad, er kun med til yderligre, at manifestere Rega som producent af High-end pladespillere. 

Og hvor kommer så det nye kontralod ind i billedet ?

Nogle af de kunder der, på baggrund af Rega P8 og P10 pladespillernes stigende anerkendelse og fremragende lydkvalitet, påtænker at skifte pladspiller har måske for ikke så længe siden købt en af de bedre pick-upper fra Benz Micro Systems, Dynavector, Ortofon eller andre. I den forbindelse opstår ønsket om, at få den kun ganske let brugte - endnu nye pick-up med over på den påtænkte pladespiller. Her opstår udfordringen da flere af de ovennævnte pick-upper har en relativ høj egenvængt og ikke sådan uden videre lader sig udbalancrere med de eksisterende kontralodder fra Rega.

Hvad gør man så ?

Man kontakter naturligvis Bent Sejbæk fra Medlyd, der som vi og vores kunder efterhånden er bekendt med vil gøre alt hvad der står i hans magt for at hjælpe kommende og allerede glade Rega kunder på vej. Bent blev forelagt den lille udfordring med den manglende udbalancering der typisk gør sig gældende med pick-upper med en egenvægt over 13-14 gram. Måske netop det - at der var mennesker med ellers gode pick-upper der var udelukket fra, at stifte nærmere bekendskab med en Rega P8 eller P10 i hjemlige omgivelser - var det der gjorde udslaget. I samarbejde med Bent blev forskellige forsøg med yderligere vægt på eksisterende kontralodder sammen med pick-upper i "supersværvægtsklassen" foranstaltet.

Resultatet af anstengelserne blev, at Bent nu har fået specialfremstillet et meget flot kontralod der med en vægt på 150 gram er velegnet til udbalancering af pick-upper med en egenvægt på 12-16 gram. Det nye kontralod er femstillet i rustftit stål og efterfølgende poleret til en finish der ikke lader noget tilbage at ønske - det er kram.

 

DSC_0507

Det nye kontralod er som det fremgår af billedet allerede taget i brug hos den glade ejer af en Rega P10 med Ortofon MC Anna Diamond. 

 

Tak til Bent for en hurtig, funktionel, og ikke mindst æstetisk god løsnning på en udfordring fra hverdagen i den lille butik.

 

Oprettet i Nyheder Af Torben Audiocompagniet

0 Kommentarer

Opret kommentar

In response to:* Obligatoriske felter